úterý 14. října 2014

Turistická výzva! Část třetí


Pomalu se blížíme ke konci výčtu místních atrakcí, ale ještě máme něco před sebou, tak jdeme na to. A i kdyby vás už to nebavilo, ja vám to tam stejně nasázím, protože jako správný průvodce Vancouverem prostě musím. :)

Místo: Fly Over
Co tam je: Tato atrakce patří k těm nejnovějším ve Vancouveru a stojí za to. Jedná se o virtuální přelet Kanady od východního pobřeží na západní. Obrazovka je všude okolo vás a k tomu se s vámi hýbe sedadlo, stříká na vás voda nebo cítíte všelijaké vůně. Prostě to vypadá jako byste nad Kanadou opravdu přelétali. Nebudu kazit překvapení, co tam všechno uvidíte, ale fakt je ten, že Kanada je krásná země a tento přelet to předvádí  opravdu výborně. Jedinou námitku bych měla k tomu, že to trvá pouhých 15 minut a zaplatíte za to 20 dolarů. Není to tedy nejlevnější, ale pokud vám to nevadí, je to zážitek.
Cena: 20 CAD
Web:  
Fly Over


Místo: Canada Place
Co tam je: Canada Place bylo otevřeno v roce 1986 v rámci Expa a momentálně se tam nachází hotel a kongresové centrum, kde se konají různé akce. Uvnitř toho tolik v vidění není, ale okolo vede stezka, která nabízí úžasné výhledy na hory, oceán, přistávající hydroplány a mnohé další. Také je tam takzvaná "kanadská stezka", kde jsou zmíněny všechny provincie a také si na ní můžete přečíst něco o zásadních momentech z kanadské historie. A pokud máte rádi pohled na obrovské zaoceánské lodě, tady je pro vás správné místo, protože zde vždy kotví. Z této atrakce vám asi pusa dokořán nezůstane, ale je to pěkné a zadarmo, tak proč ne.
Cena: 0 CAD
Web:
 Canada Place

Něco z historie.
Hydroplány přistávají a vzlétají každých pár minut, takže je na co koukat.
Výletní lodě odsud pokračují většinou dále na sever až na Aljašku.



A na některých můžete potkat i kačera Donalda. :)

Místo: MOA alias Museum of Anthropology
Co tam je: Muzem antropologie se nachází v komplexu místní univerzity. Bylo založeno v roce 1947 a dnes patří mezi hlavní turistické atrakce a vynechat ho nesmí ani žádná důležitá osobnost, vyskytující se ve městě. Nachází se zde sbírky umění kultur celého světa a podrobně jsou tu zmapovány umělecké artefakty původních obyvatel severozápadního pobřeží Tichého oceánu. Nejedná se ale pouze o turisticou atrakci, muzeum slouží také jako výzkumné a vzdělávací centrum. Myslím, že stojí za vidění. Hlavně sbírka umění původních obyvatel Kanady a dílo "Havran a první lidé" od známého místního umělce Billa Reida.
Cena: 16,75 CAD
Web:
MOA 




Havran a první lidé.

Místo: Nitobe Memorial Garden
Co tam je: Tato zahrada se také nachází v komplexu místní univerzity UBC a jedná se o tradiční japonskou čajovou zahradu. Je považována za jednu z nejautentičtějších japonských zahrad v severní Americe a patří mezi top 5 japonských zahrad mimo Japonsko. Každý strom, kámen či keř zde má své promyšleně vybrané místo, aby zahrada vcelku představovala co nejbližší napodobení přírody. Všechno zde má symbolizovat dokonalou harmonii a všechno tady más vůj význam. Procházka touto zahradou je opravdu kouzelná, na jaře tady navíc kvetou třešně a na podzim jsou tady zase krásně zbarvené javory.
Cena: 7 CAD (balíček s Botanickou zahradou UBC 13 CAD)
Web:
 Nitobe Memorial Garden












Místo: UBC Botanical Garden
Co tam je: A do třetice všeho dobrého se vydáme do kampusu univerzity UBC a momentálně do botanické zahrady. Byla založena v roce 1916 a jedná se o nejstarší univerzitní botanickou zahradu v Kanadě. Najdete zde okolo 8 tisíc druhů rostlin a zahrada také slouží jako Centrum pro výzkum rostlin. Pro zvýšení hladiny adrenalinu se můžete projít v korunách stromů na závěsných mostech a pro uklidnění pak zase můžete posedět v léčivé zahradě, která je inspirována zahradami lékarníků z 16. století. Pro milovníky rostlin je to ideální místo, můžete tam bez problému strávit celý den.
Cena: 9 CAD
Web:
UBC Botanical Garden 

I takhle se dají vytvarovat jabloně. Zajímavé na pohled i mimo dobu sklizně.



V růžové zahradě je to radost pohledět i přivonět.
A jde se do vzduchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat