neděle 13. listopadu 2016

Nová sekce: Ministřípky - Déšť


Občas mám jenom nějakou maličkost, o které bych tady chtěla napsat, ale na delší příspěvek by to nebylo. A tak jsem se rozhodla, že sem vložím novou sekci, kde jen stručně vyšvihnu, co se zrovna děje.

Prvním tématem mých Ministřípků bude déšť. To je totiž téma velmi aktuální. Říjen byl statistikách města zaznamenán jako nejdeštivější měsíc v historii. Pršelo 28 dní z 30! Diskuse o počasí se přesunuly k tomu, že máme radost ne když svítí sluníčko, ale když prší jen trochu. Človek musí ty pozitiva prostě hledat všude! Ale zase je tu díky dešti široká nabídka holínek a pláštěnek. A taky člověk nemá takové výčitky, když se zašije doma, kouká na filmy, čte si a cpe se sušenkami a čokoládovými brownies. Ty zamračené dny si přece musíme nějak osladit!


A dva dodatky. Ve známé místní botanické zahradě VanDusen se všichni zahradníci momentálně přeměnili na profesionální osvětlovače. Mají totiž necelý měsíc na to, aby část zahrady ověsili zhruba milionem světýlek! :) A pak bude moct začít populární vánoční akce, Festival of Lights. Když tady budete, doražte. Stojí to za to!


Dneska je to taky pouze 49 dní, než začnou oslavy 150 let od založení Kanady. Kombinace červeno bílé můžete nalézt všude, včetně jarní výsadby tulipánů.

Žádné komentáře:

Okomentovat