Pokud se do téhle restaurace vydáte kolem poledne nebo na večer, počítejte s tím, že si chvíli postojíte venku ve frontě. V téhle čínské restauraci, která se zaměřuje na kuchyni severní Číny, totiž opravdu vědí, jak na to a chodí sem zástupy lidí. Jejich popularitě navíc pomohlo, že k nim zavítali tvůrci oblíbeného amerického pořadu o restauracích "Diners, Drive-Ins and Dives".
My jsme vyrazili na brzkou večeři kolem třetí odpoledne, takže jsme místo dostali vcelku rychle a objednali jsme si jehněčí tandem. První chodem byly domácí nudle s jehněčím a druhým čínské knedlíčky. Obojí je ručně vyrobené a nad těmi nudlemi se radostí orosíte. Jsou pevné na zkus, ale zároveň jemné a na jazyku se jen rozplynou. Dělají tady dva typy nudlí. Jedny dlouhé a tenké, které můžete vidět i na videu a druhé široké a všelijakých tvarů. Ty se dělají jednoduše tak, že se vezme váleček těsta a z toho se nastrouhají nudle. Můžete si to představit, jako kdybyste loupali okurku nebo mrkev.
Čínské knedlíčky jsem si tady taky zamilovala. Byly plněné mletým jehněčím masem se směsí zeleniny a při každém zakousnutí nám šťava z této dokonalé směsi stékala jak po obličeji, tak po rukou. A jee, už abychom tam šli znovu.
Jehněčí s paprikami, kmínem a samozřejmě s těmi dokonalými nudlemi. |
Čínské knedlíčky plněné jehněčím masem. Namáčejí se do sojové omáčky se směsí octa. |
Žádné komentáře:
Okomentovat