sobota 17. listopadu 2012

Podél oceánu až do tržnice na Granville Island


Když vysvitlo sluníčko, vydali jsme se na procházku podél oceánu. Začali jsme na Kitsilano Beach, kam se v létě přesouvá téměř celé město a mimo jiné si tam taky můžete zaplavat v nejdelším bazéně v Kanadě. Samozřejmě jen v létě, teď je bazén okupován jenom opeřenými návštěvníky.

English Bay s výhledem na Stanley Park

Downtown z dálky
lodě poblíž Granville Island

 A jak lépe zakončit procházku, než něčím, co potěší všechny vaše smysly, hlavně ty čichové a chuťové samozřejmě. K tomu nám výborně posloužily trhy na Granville Island. Můžete tu najít snad všechno, od domácích těstovin a uzrálých sýrů, až po čerstvé ryby a snad všechny druhy itaslkých, britských nebo francouzských dezertů. Můžete si tady taky jak nakoupit do zásoby, tak se rovnou najíst v jedné z mnoha místních restaurací.




pot pie jako ježek - vtipný nápad, jak servírovat tento slaný britský koláč

My jsme zamířili do Siegel´s, který je známý svým košer pokrmem "Montreal Smoked Meat Bagel" neboli bagelem s uzeným hovězím masem na montrealský styl. Ten se připravuje tak, že se nejdřív vezme hovězí bok, velký kus hovězího samozřejmě, obalí se v soli a koření a nechá se týden naložený. Po tom, co maso vstřebá všechny potřebné chutě a vůně, se celý kus vyudí a nakonec ještě povaří na páře. Maso vám naservírují s hořčicí nařezané na tenounké plátky a pořádně to tím masem naloží, takže pro masožrouty je to úplně ideální a taky výborné.



Sladká tečka nakonec je vlastně takový nepsaný zákon, takže jsme si dali čokoládový donut s čokoládovou polevou. A úplně nakonec jedno upozornění. Kdybyste tyhle trhy náhodou navštívili, berte varování před útoky racky vážně. Posezení venku je moc hezké, ale jen do chvíle, než se vám začnou rackové hrabat v jídle nebo ve vlasech.



"Varování - chraňte svoje jídlo před racky"

Žádné komentáře:

Okomentovat