pondělí 5. listopadu 2012

Halloween - "Trick or Treat"


Nepotkala jsem tady nikoho, kdo by neměl Haloween rád. Už dlouho dopředu na něj narazíte úplně všude, v obchodech, restauracích, na zahradách i v bankách. V samotný halloweenský den pak potkáte nejen zamaskované školáky, ale i pokladní v obchodech nebo řidiče autobusů.

je libo rybu či ruku

Vstup zakázán!





















Oblíbené jsou strašidelné domy pro děti i pro dospělé, které jsou na různých místech otevřené už dva týdny dopředu, aby se na všechny dostalo. My jsme měli možnost jít do "strašidelné jídelny", kterou připravili studenti jedné střední školy. V potemnělých místnostech visely pavučiny a hned v úvodu nám bylo nabídnuto jídlo, po kterém lezli pavouci a červi. O kus dál byly zase pohozené useknuté ruce, zakrvácené nohy nebo rozteklý mozek. V této kulise se pak odehrávaly různé scénky jako vražda, únos nebo operace šíleného doktora. Po celou cestu se kolem nás samozřejmě motali zombie, děsiví klauni a jiné příšery v maskách, které se nás snažili chytat za ruce, nohy a vůbec za všechno, co šlo.

  

 "Trick or Treat?" neboli v možném překladu "Trik nebo odměna?" je otázka, kterou vám položí malí zamaskovaní koledníci, když u vás zazvoní u dveří. Jako odměnu většinou dostanou různé sladkosti. Kdybyste jim ale nic nedali nebo byste nechtěli otevřít, provedli by vám nějakou lest. Oblíbenou lstí je například omotání stromů na vaší zahradě toaletním papírem nebo házení syrových vajec na dům. Vajíčková pomsta se ale stává velmi zřídka, protože se malí koledníci obávají nemalého vzteku majitele domu.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat