neděle 2. prosince 2012

Doma a za domem


Bydlíme v domě, který patří k nejhezčím v ulici. Respektive jeho hlavní část, kde bydlí majitelé. My se nacházíme v jeho zadní části, která už je o něco skromnější. Je to přízemní byt, kde je místa tak akorát, světla o něco míň, ale na to už jsme si zvykli. Kuchyně je spojená s jídelnou i obývákem a uzká chodba pak vede ke koupelně a ložnici. Koupelna je jednoznačně nejlepší místnost z bytu, takže se tam snažíme trávit hodně času.

ze předu a...

...ze zadu
 Vzhledem k tomu, že všechny domy se tady staví kvůli riziku zemětřesení výhradně ze dřeva, všichni v domě vědí, co se zrovna odehrává za stěnou. Souseda, kterého máme vedle sebe, jsme ještě neviděli, ale z jeho soukromého života víme i to, co bychom raději nevěděli. Kanadskou autenticitu bydlení pak dodává lednička se zvuky podobným těm sobím, ale nejcharakterističtějším zvukem našeho bytu je Neptun. Vzhledem k tomu, že se tenhle zvuk nedá ani neslyšet ani přejít bez povšimnutí, dali jsme mu rovnou jméno a to podle římského boha moří a vodních živlů. Když se začíná ozývat, vypadá to totiž jako by se nějaký vládce moří opravdu řítil. Objevuje se několikrát denně a  připomíná zvuk čerpadla následovaného velkou vlnou, která se někdy mění ve vodopád. Zatím jsme nerozluštili, co tenhle zvuk způsobuje, ale s jednoznačností můžeme říct, že pokud nás to rovnou nevzbudí, většinou to navodí vcelku dobrodružné sny. 

Vánoce se blíží, takže nesmí chybět vánoční výzdoba...


...ani vánoční stromeček s adventním kalendářem.
Kousek od bytu je sportcentrum, kam chodíme hrát každý týden badminton. Když se vyjasní, naskytnou se po cestě tam krásné výhledy.





Žádné komentáře:

Okomentovat