pondělí 12. listopadu 2012

Něco malého k zakousnutí

Vancouver je skvělé místo na ochutnávání asijské kuchyně a aby taky ne, když okolo 30 % jeho obyvatel jsou Asiaté. Tento týden jsem si zamilovala vietnamskou pochoutku "Goi Cuon". Anglicky si to objednáte jako "Shrimp Salad Roll", v češtině to pak znamená "krevetové salátové závitky". Jsou to jemné, plněné závitky, které jsou oblíbenou svačinkou či předkrmem jak ve Vietnamu, tak mimo něj a jsou vynikající.


 Všechny ingredience jsou zabalené v rýžovém papíru a uvnitř najdeme několik krevet, rýžové nudle, fazolové klíčky, lístky máty, koriandr, okurku a salát. K tomu vám naservírují sladkou arašídovou omáčku Nuoc Leo. Všechny suroviny jsou čerstvé, takže si můžete vychutnat jejich výraznou chuť a vůni. Když se do toho zakousnete, ucítíte nejdřív jemnou a hladkou chuť rýžového papíru, pak ve stejnou chvílí měkké nudle a křupavé fazolové klíčky se salátem. Na vrch se k tomu připojí koriandr s mátou a sladká arašídová omáčka. Je to kontrast chutí i konzistence a všechno se skvělě doplňuje. Tuhle lehkou a osvěžující pochoutko sníte ani nevíte jak a objednáte si pět dalších kousků.


1 komentář: