sobota 12. ledna 2013

Vánoční dodatek - když všechno svítí


Většina z nás si o Vánocích osvětluje stromky před domem, někteří i plot a někteří celý dům. Domnívám se ale, že to není zdaleka tak rozšířené jako tady. A protože tu mají Vánoce a světla opravdu rádi, pořádají tu každý rok "Festival světel" a projížďku "Vánočním vláčkem." A my jsme si to samozřejmě nenechali ujít.


  "Festival světel" se koná každý rok v botanické zahradě Van Dusen. Část botanické zahrady tu ozdobí stovkami tisíc malých i velkých světýlek a vy si to pak můžete projít za poslechu vánočních koled. Pro zájemce tu je samozřejmě i Santa Claus, kterému můžete říct, co si přejete k Vánocům.




 "Vánočním vláčkem" se pak můžete projet ve Stanley parku. Všechno je tady taky nazdobené a osvětlené, ale navíc tady můžete vidět různé postavy, obrázky a animace spojené buď  s Vánoci nebo Kanadou. Každý rok se mění hlavní téma, takže je to vždycky alespoň trochu jiné. Nechybí samozřejmě všudypřítomné vánoční  koledy, horká čokoláda a pečené kaštany. 



Vancouver Canucks nesmí nikde chybět.

Pan a paní Clausovi.
Obyvatelé pohádkového města Whoville, na které měl políčeno Grinch v příběhu "Jak Grinch ukradl Vánoce".
Perníková chaloupka s postavičkou "Perníkového muže"
Všichni známe Pohádku o perníkové chaloupce, méně z nás už asi zná pohádku o "Perníkovém muži". Byla napsána v roce 1875 a vypráví příběh o perníkovém mužíčkovi, kterému se podaří utéct z pekáče a vyhnout se různým nástrahám. Nedopadne to s ním ale dobře, protože i přes všechny úspěšné úniky si na něm nakonec pochutná liška. O "jídle na útěku" existují dokonce různé národní pohádkové verze jako například "Tortilla na útěku" (Mexiko)  nebo "Rýžový koláč na útěku" (Čína). Co se ale nikde nemění je konec příběhu, kdy hlavní hrdina končí v něčím žaludku.

A než odejdete, je dobré zkontrolovat, jestli se vám někde nezatoulaly boty.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat