čtvrtek 31. ledna 2013

Peaceful Restaurant - ach ty nudle


Pokud se do téhle restaurace vydáte kolem poledne nebo na večer, počítejte s tím, že si chvíli postojíte venku ve frontě. V téhle čínské restauraci, která se zaměřuje na kuchyni severní Číny, totiž opravdu vědí, jak na to a chodí sem zástupy lidí. Jejich popularitě navíc pomohlo, že k nim zavítali tvůrci oblíbeného amerického pořadu o restauracích "Diners, Drive-Ins and Dives".

My jsme vyrazili na brzkou večeři kolem třetí odpoledne, takže jsme místo dostali vcelku rychle a objednali jsme si jehněčí tandem. První chodem byly domácí nudle s jehněčím a druhým čínské knedlíčky. Obojí je ručně vyrobené a nad těmi nudlemi se radostí orosíte. Jsou pevné na zkus, ale zároveň jemné a na jazyku se jen rozplynou. Dělají tady dva typy nudlí. Jedny dlouhé a tenké, které můžete vidět i na videu a druhé široké a všelijakých tvarů. Ty se dělají jednoduše tak, že se vezme váleček těsta a z toho se nastrouhají nudle. Můžete si to představit, jako kdybyste loupali okurku nebo mrkev.

Čínské knedlíčky jsem si tady taky zamilovala. Byly plněné mletým jehněčím masem se směsí zeleniny a při každém zakousnutí nám šťava z této dokonalé směsi stékala jak po obličeji, tak po rukou. A jee, už abychom tam šli znovu.

Jehněčí s paprikami, kmínem a samozřejmě s těmi dokonalými nudlemi.
Čínské knedlíčky plněné jehněčím masem. Namáčejí se do sojové omáčky se směsí octa.
Připojuji zde zmíněný televizní pořad.  Pro neangličtináře nebo ty, které jídlo zase tolik nezajímá doporučuji počkat alespoň do třetí minuty, protože způsob přípravy zdejších domácích nudlí opravdu stojí za to. Nikdy jsem nic podobného neviděla. Pro zájemce doporučuji zhlédnout celé video a zaručuji, že se vám budou sbíhat sliny.


Žádné komentáře:

Okomentovat