Dali jsme si klobásky, volská oka, smažené brambory, slaninu, hranolky, tousty a palačinky. Nechyběl samozřejmě chybět javorový sirup, kterým jsme si polili palačinky, ale také slaninu a klobásky. Na tyhle uzeninovo/sladké kombinace si ale budu muset ještě chvíli zvykat, není to úplně my cup of tea.
K obědu jsme si pak dali hamburgery v restauraci The White Spot. Tohle místo se dá považovat za pevnou součást Britské Kolumbie, kam už desítky let chodí celé rodiny. Bylo založeno ve Vancouveru v roce 1928 a známé je svými hamburgery a "Triple O", což je omáčka z majonézy a reliše (uvařená nebo naložená zelenina nakrájená na malé kostičky).
barbecue hamburger se salátem caesar |
hamburger se sýrem čedar a se slaninou |
tradiční poutine |
vylepšená varianta poutinu s hráškem a kuřetem - Galvaude |
Tímhle příspěvkem jsem se mimo jiné chtěla dobrat k tomu, které jídlo je tradičně "kanadské". A jaká je odpověď? Žádná. Prošla jsem si několika fázemi nepříčetnosti, protože na tuhle otázku se nedá jednoduše odpovědět a místo toho vyvstávají další a další otázky. Psala jsem tady o hamburgrech a o poutinu, ale je to více kanadské než čínské knedlíčky, vietnamská polévka nebo mexické tacos? A jak je to s řízky, které si připravuje rozsáhlá německá komunita v centrální Kanadě? Je to spíše kanadský řízek nebo evropský řízek? Vzdávám se. Nemám jednoznačné odpovědi. Pokud ale v budoucnu nějaké najdu, určitě je sem napíšu.
Žádné komentáře:
Okomentovat